<<

 

"NoGame"

Norsk Skulpturbiennale 2008

Vigelandsmuseet, Oslo

Finer, tre ,metal og spray-lakk

 

 

 

 

 

Prosjektforslag til skulpturbiennalen 2008

Vår ide går ut på å bygge en innstallasjon i dialog med Vigeland og Vigelandmuseet. Vi ønsker å fremstille en kontrast til vigelands skulpturer og museets arkitektur ved å bygge et museum i museet. Ved å bruke forgjengelige materialer og bygge romelementer og figurer i form av moduler og bruddstykker.

Figurene er i form av store Legofigurer og romelementer i finerplater og stendere.

Romelemenene vil være foruten vegger; Geometriske konstruksjoner av sammenfelte finerbiter, som kan minne om fonteneanlegg eller vigelands bruk av arkitektoniske elementer for å underbygge sine skulpturer. Vi ønsker å fokusere på figur-arkitektur og bygge et museum i museet, men la det fremstå mer som en byggeplass enn et ferdig museumsrom.

Som Vigeland ønsker vi å fokusere på Mennesket, menneske som prototyp, menneske-moduler, og menneskenes åndelige relasjoner. Men fremstiller menneskene som mekaniske organismer i en organisk konstruksjon.

Mengde og tetthet er også i Vigelands ånd.

Som Vigeland lager vi en avbildning av menneske og leker livet for å bearbeide personlige erfaringer.

Ord, symboler og slogans med dels politisk og konspiratorisk innhold vil også være en del av konseptet; en hip hop - skateverson av Vigelands tidløse prosjekt .

 

Hans Martin Øien & Espen Henningsen